Hvordan best mulig ta vare på huden i sommer?

Reklame i samarbeid med Zo Skin Health Norge

Nå har endelig temperaturen steget, og vi gjør oss klare for en ny sommer. Jeg skal gi deg de beste tipsene for å ta godt vare på huden igjennom sommeren.

Hva skjer med huden når det blir sommer?

Det er normalt at huden endrer behov når det blir varmere ute og høyere luftfuktighet. Vi trenger ofte lettere produkter og for mange av oss noe som kan gjøre oss mindre blanke i t-sonen. Det viktigste vi gjør for huden er hva vi putter på av kremer i det daglige. Rutinene morgen og kveld er avgjørende for hvordan huden spiller på lag.

Når det er mye UV- stråler, som sollys, vil dette kunne skape frie radikaler, som igjen bryter ned huden vår. Det kan gi linjer, slapp hud og pigmenteringer. For å minske risikoen for dette er antioksidanter noe du kan se etter i din rutine nå fremover.
Antioksidanter beskytter huden for mye aldring i sol, og forebygger pigmentflekker. Vi vil kunne få noe pigmenteringer, men med gode antioksidanter, et mindre og mykere resultat.

Dette bør du gjøre:

 • Antioksidanter finnes i både pads, serum og kremer. For å gjøre det enkelt så er et tips Zo Skin Health Illuminating AOX serum fint. Det er fordi produktet gir fra seg litt og litt antioksidanter i hele 12 timer. Samtidig som det gir umiddelbar fukt og illuminating effekt/glød.
 • Talgregulerende med salisylsyre 2%. Blir du lett blank i huden eller får lett kviser? Da bør du se etter denne ingrediensen. Salisylsyre 2% (bør være fra en medisinsk hudserie, eksempelvis Oil Control pads fra Zo). Dette vil dempe en oljete/blank hud og forebygge kviser.
 • Et lettere fuktprodukt enn tidligere kan være fint nå utover. Brightalive til Zo Skin Health er en favoritt hos meg.
 • Husk en god skrubb og rens! Det er essensielt for at kremene dine skal få jobbe på en helt ren hud uten døde hudceller.
 • Spf/ UV beskyttelse
  Husk at selv om det er overskyet blir vi påvirket av spesielt UVA og derfor er UV- beskyttelse året rundt viktig. I sol anbefaler jeg å påføre UV- beskyttelse hver 2.- 3. time
 • Drikk nok vann!
  Da hydrerer du kroppen innenfra og du vil få mer glød!
 • Hold deg unna sterk sol hvis mulig midt på dagen hvor solen er sterkest. Bruk hodeplagg og solbriller for ekstra beskyttelse.

God sommer!

Klem fra Silje

Leave a Reply