Et effektivt hjemmeprogram? Dette er stegene du må huske på!

/ I samarbeid med Zo Skin Health Norge

Føler du at kremene dine ikke gir deg ønsket effekt? Ønsker du et kremprogram som jevner hudtonen, gir bedre spenst og minimerer porer? Her deler jeg mine beste tips med deg slik at du kan oppnå et kremprogram som er effektivt hjemme.

Det behøver ikke alltid være veldig mange produkter for at et kremprogram skal være effektfullt. Jeg er opptatt av de rette ingrediensene.

  1. Start med en mild rens, som fjerner makeup og avfallsstoffer vi får på huden i løpet av dagen

2. Vil du at kremene dine skal jobbe dypere i huden din, og få maks effekt av disse, anbefaler jeg en skrubb. Her har Zo Skin Health flere varianter. Exfoliating Polish passer alle hudtyper, og denne kan du bruke et par ganger pr. uke. Den vil fjerne døde hudceller, slik at huden har et helt klat “lærret” for kremene dine

3. Antioxidanter og fukt. Dette er gode egenskaper for å gi huden liv/glød og vitalitet! Mine favoritter er Daily Power Defense og Renewal creme

4. Retinol! Du har kanskje hørt om det. For at en retinol skal virke godt, handler det om leveringsmetode, type retinolingrediens og styrke. Ofte vil man kunne bli litt tørr, rød eller flasse de første ukene man starter med et medisinsk retinolprodukt.
Retinol er den ingrediensen det er forsket mest på, som viser seg å forebygge aldringstegn, og fornye huden best mulig.
En krem med retinol anbefales å bruke på kveldstid. Zo Skin Health har mange kremer med retinol. Har du ikke testet det tidligere, kan jeg anbefale å starte med Retinol Skin Brightner 0,25%. For å få det beste kremprogrammet tilpasset din hud, og dine ønsker- anbefaler jeg å gå til en behandler for veiledning og oppfølging.

Er man gravid/ammer, eller skal være mye i sol, anbefaler jeg å ikke bruke retinol.

5. Som et viktig steg i en effektiv hudrutine, så anbefaler jeg å bruke en solbeskyttelse som inneholder både UVA, UVB og HEV beskyttelse. Da har du den optimale beskyttelsen. Spesielt viktig når man starter på retinol, fordi huden kan de første ukene bli sensitiv for sollys.

Husk på at et kremprogram kan forbedre huden opptil 5 måneder og dermed gå over til vedlikehold! Hud tar tid, så vær tolmodig:)

Lykke til!

Klem Silje

Leave a Reply