Den optimale hudhelsen kan du oppnå!

Mange lurer på hva som skal til for å oppnå en sunn hudhelse! Men først, hva er god hudhelse?

Bilderesultat for hudhelse

Skal man se på hva som er den helt optimale huden vil jeg si det så enkelt som babyhud. For uten sykdom (eksem osv), er babyhud den mest funksjonelle og sunne huden. Den er myk, fuktig, glatt, jevn i farge, god spenst og fri for sykdom.

Det ser selvfølgelig ganske umulig å få denne babyhuden, men hvis vi jobber for en fuktig hud, jevn farge, god spenst, glatt, fri for sykdom (eks. akne), da kommer vi langt!

Så, hva skal til for å oppnå dette, og når bør man starte?

Hud er veldig individuelt, men fra tenårene til midten av tyveårene klarer huden å regulere seg selv godt. Så mange som 85% av oss har en fetere hudtype, så har man det, kan noen hjemmeprodukter hjelpe å holde kviser og blank hud, i sjakk.

Fra midten av 20 årene vet vi at kollagen produksjonen i huden (hudens spenst-) går ned. Derfor kan man starte å forebygge aldringstegn, få huden til å produsere mer kollagen selv. Det gjøres med riktige ingredisener i produkter og finne de riktige behandlingene. Dette kan en behandler hjelpe til med.

Fra slutten av 20 årene og opp mot 60 årene trenger ofte huden behandlinger kombinert med riktige produkter hjemme, for å holde seg freshest mulig.

“Det er så mye enklere å vedlikeholde en drue enn å behandle en rosin”- hilsen min herlige kollega Anne Line.

Hvilke behandlinger og produkter passer meg?
Jeg vil anbefale alle å ta en Visia skan av huden for å se huden i dybden. Det vil gi en god forklaring på hvordan huden din er i dypere lag, og vi kan legge en god behandlingsplan.

Det er mange behandlinger på markedet, og mitt beste råd er å gå til en behandler som har et godt utvalg, og legge en plan.
Noen har veldig god effekt av Medisinsk Dermapen, kombinert eller uten peel, mesoterapi eller ulike lasere. Og ofte er kombinasjonsbehandlinger nøkkelen for å oppnå god hudhelse. God hudhelse tar tid, så jeg anbefaler en 4-5 behandlinger med 6-8. uker mellom behandlingene, før du virkelig ser forskjell i huden din.

Av ingredienser så er det en jungel, men hylaronsyre, retinol/retinal, salisylsyre (for porer, akne), lactic er aktive ingredienser vi vet gjør en forskjell på huden. Spør din behandlinger hva som passer din ut, ut fra det man ønsker å jobbe med. Hud er også ferksvare og kan endre behov ut fra ulike årstider.

Har du noen hudspørsmål, ta gjerne kontakt her.

Leave a Reply