Hjelp med porene?

Vi har alle porer. Porestørrelsen vår er genetisk. Men, det finnes hjelp!

Store porer vises ofte ved økning av talg i huden. Det kan føre til at talget i porene lukker seg, og vi får en såkalt hvit komedon. Hvis proppen åpner seg over tid får vi det åpen komedon og blir poren blir svart.

Man kan ikke fjerne porene, og porestørrelsen vår er genetisk. Blir man lett blank i t-sonen, kan få noe rødhet i huden eller urenheter, er ofte talgproduktsjonen i porene for høy. Det er slik at ca. 85% av oss har en fetere hudtype, og dette er noe mange av oss ikke vet om.

Det finnes noe man kan gjøre for at porene skal være mindre synlig. Jeg anbefaler en god rens (min favoritt er gentle cleanser fra zo), en god skrubb (Zo sin vitaskrubb eller exfoliating polish er super gode) og produkter med salisylsyre 2%, kan gjerne bruke masker som reduserer talg! For en mer behandlende effekt er Medisinsk Dermapen og Fotona Laser fine behandlinger for porer! Les mer om Dermapen behandlingen her .

Ønsker dere en nydelig jul!

Stor klem Silje

2 thoughts on “Hjelp med porene?

    1. Hei Anna Stina 🙂 Ja, det er ikke noe problem å gjøre ledlys-behandling under graviditet. Bare ta kontakt via kontaktskjema om du ønsker en time.

Leave a Reply